Εκδήλωση της Ελιάς στην Ξάνθη

Διαβάστε επίσης το άρθρο της εφημερίδας «Εμπρός» για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Παραθέτω το απόσπασμα για τη δική μου ομιλία.

Α. Κίσσας: «Το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ένωσης»
Με την υποψηφιότητα του να τιμά τόσο τον ίδιο, όσο και τον τόπο του παρουσίασε τις θέσεις του για την Δημοκρατική Παράταξη, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο Ξανθιώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ταξιάρχης (Άλκης) Κίσσας.
Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσους το ΠΑΣΟΚ δεν είναι βόλεμα, αλλά είναι Ιδέα, σε όλους όσους πιστεύουν στις Αξίες της Ελιάς, να αφήσουν τις παθογένειες του παρελθόντος, τις ατομικές σκοπιμότητες. «Πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη μας και όλοι μαζί, να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα, που θα παράγει, θα καινοτομεί, θα είναι δίκαιη. Την Ελλάδα που δε θα είναι ο παρίας της Ευρώπης , αλλά η ατμομηχανή της ενοποιητικής διαδικασίας» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας τον λόγο του, σημείωσε πως «Είμαστε κράτος μέλος της ένωσης, πάνω από τριάντα χρόνια. Ωστόσο, ποτέ μέχρι σήμερα δεν αντιληφτήκαμε τους εαυτούς μας, περά από έλληνες, ως ευρωπαίους.  Το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της ένωσης. Το διακύβευμα για την Ευρώπη σήμερα είναι, όχι μόνο η εμβάθυνση της ενοποίησης, αλλά και η εξέλιξη της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, του ευρωπαϊκού μας πατριωτισμού. Ας μην βολευτούμε με την ιδέα της συμμετοχής, ας παλέψουμε για τα κοινά μας ιδανικά, την δικαιοσύνη, την διαφάνεια, την ισότητα και την Δημοκρατία».

Φωτογραφίες από την εκδήλωση της Ελιάς στην Ξάνθη (10.5.2014). Μαζί με τους Π. Κωστούλα, Β. Μάτσικα, Κ. Σκανδαλίδη και Δ. Σαλτούρο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s